7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalGrecia depistează patru cazuri de infectare cu noua versiune a COVID-19

Grecia depistează patru cazuri de infectare cu noua versiune a COVID-19

Noua variantă a virusului, care se răspândeşte acum în lume, a fost detectată pentru prima dată în Regatul Unit şi este mai transmisibilă decât tulpina originară identificată în China în urmă cu un an, potrivit Agerpres.

O altă variantă recentă a fost identificată mai întâi în Africa de Sud.

„Patru persoane au călătorit recent spre Grecia din Marea Britanie. Ele se află în carantină”, a afirmat oficialul elen, care a preferat anonimatul.

Este pentru prima dată când Grecia semnalează cazuri de contaminare cu noua variantă a SARS-CoV-2, însă mai multe state europene au depistat această nouă formă deja.

Grecia a înăsprit măsurile antiepidemice timp de o săptămână începând de duminică, închizând saloanele de coafură şi librăriile, cărora li se permisese să se redeschidă înaintea Crăciunului.

Grecia, care a început vaccinarea săptămâna trecută, a raportat până acum 140.099 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi 4.957 de decese.

 

Cele mai citite

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis. Președintele a acordat drapelul de luptă Direcţiei Generale de Protecţie Internă din MAI şi Institutului „Cantacuzino”

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 martie 2024, mai multe decrete. Printre acestea se află și decretele privind acordarea Drapelului de luptă...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă