Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Grecia: Numărul migranţilor din taberele de refugiaţi au depăşit din nou 20.000

Grecia: Numărul migranţilor din taberele de refugiaţi au depăşit din nou 20.000

Pentru prima oară din toamna anului 2018, numărul migranţilor din taberele de refugiaţi de pe insulele greceşti din estul Mării Egee au depăşit 20.000, conform informaţiilor furnizate marţi de ministerul pentru protecţia cetăţeanului de la Atena, transmite dpa.

Rl online 0 comentarii

În aprilie, numărul celor care trăiau în aceste tabere scăzuse la 14.000.

În octombrie 2018, guvernul grec a început transferul a mii de migranţi pe continent pentru a decongestiona taberele în care traiul devenise greu de suportat pentru mulţi migranţi şi care ducea în mod frecvent la izbucnirea unor revolte.

Surse din cadrul gărzilor de coastă afirmă că numărul persoanelor care ajung pe malurile Greciei provenind pe mare din Turcia este din nou în creştere.

Marţi dimineaţa, peste 170 de migranţi acostaseră pe insulele greceşti sau pe continent în mai puţin de 24 de ore după ce se aventuraseră pe ruta maritimă periculoasă provenind din Turcia.

Garda de coastă a interceptat 46 de migranţi în largul oraşului Alexandroupoli, la doar câţiva kilometri de ţărmul turcesc de unde plecaseră. Alţi 131 de migranţi au fost recuperaţi în largul insulei Lesbos.

Noul guvern condus de premierul Kyriakos Mitsotakis intenţionează să eficientizeze procesul de depunere a cererilor de azil şi să îi deporteze mai rapid înapoi în Turcia pe cei care nu se califică.

Conform unui acord convenit între UE şi Turcia în martie 2016, toţi migranţii care pătrund ilegal pe teritoriul UE provenind din Turcia pot fi trimişi înapoi.

Comentarii

loading...