12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalGrecia: Pedeapsă redusă pentru poliţistul care a ucis un adolescent în 2008

Grecia: Pedeapsă redusă pentru poliţistul care a ucis un adolescent în 2008

Poliţistul Epaminondas Korkoneas a fost găsit vinovat în 2010, în primă instanţă, de uciderea cu intenţie, la 6 decembrie 2008, a lui Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, în cartierul contestatar Exarchia. Luni, curtea de apel din Lamia (centrul Greciei) i-a redus pedeapsa la 13 ani de închisoare, subliniind că poliţistul nu avea antecedente judiciare.

Asasinarea lui Alexis Grigoropoulos a declanşat la acea vreme manifestaţii şi revolte timp de mai multe luni, la Atena şi în alte oraşe, proteste la care participanţii au denunţat brutalitatea poliţiei.

Epaminondas Korkoneas, care a executat deja 10 ani de detenţie, ar putea ieşi din închisoare în scurt timp, spre marea dezamăgire a avocaţilor victimei şi apropiaţilor acesteia.

“Uciderea unui copil rămâne practic nepedepsită, cu o pedeapsă nefinalizată”, a denunţat avocata părţii civile, Zoe Konstantopoulu.

Vasilios Saraliotis, coleg la acea vreme cu Epaminondas şi condamnat iniţial pentru complicitate, a fost achitat de curtea de apel din Lamia, care a evocat “beneficiul îndoielii” şi lipsa de certitudine referitoare la implicarea sa.

În fiecare an, la comemorarea dramei, la 6 decembrie, au loc manifestaţii uneori marcate de violenţe în memoria adolescentului ucis, mai ales la Exarchia.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Satu Mare. Trei persoane au fost reținute

La data de 22.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare au decis reținerea a...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă