Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Grecia propune Macedoniei să-și schimbe numele într-unul "intraductibil" ca să nu mai apară confuzii

Guvernul grec a comunicat că Republica Macedonia ar trebui să adopte un nume "intraductibil", ceea ce ar permite soluţionarea disputei între cele două ţări, informează postul France 24 citat de Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Guvernul de la Atena consideră că o țară numită Macedonia ar putea emite o revendicare teritorială asupra regiunii Macedonia din nordul Greciei.

"Primul lucru de discutat este un nume în graiul sau graiurile ţării vecine care nu poate fi tradus în altă limbă", a declarat Nikos Kotzias, ministrul grec de Externe, pentru postul de televiziune ERT, informează site-ul postului France 24.

Kotzias, care marţi urmează să se întâlnească cu mediatorul ONU, Matthew Nimetz, a mai afirmat că orice acord pe această temă va trebui ratificat de Parlamentul de la Atena şi va fi necesară modificarea Constituţiei Republicii Macedoniei.

Săptămâna trecută, Nimetz a propus patru nume alternative în limba macedoneană, inclusiv "Republika Nova Makedonija" (Republica Noua Macedonia).

Republica Macedonia şi-a declarat independenţa în anul 1991 şi a reuşit să evite violenţele ce au urmat dizolvării Iugoslavei.

Din cauza disputei cu privire la denumirea Macedoniei, Grecia a blocat încercările fostei republici iugoslave de a adera la NATO şi candidatura acesteia la UE.

Comentarii

loading...