23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalGrecia şi Macedonia au semnat acordul istoric privind schimbarea numelui fostei republici...

Grecia şi Macedonia au semnat acordul istoric privind schimbarea numelui fostei republici iugoslave

Înţelegerea a fost semnată de miniştrii de Externe ale celor două ţări Nikos Kotzias şi Nikola Dimitrov, la Lacul Prespa, în apropierea graniţei. Ambii prim-miniştri au fost prezenţi, alături de alţi oficiali europeni.

Parlamentarii greci au respins moţiunea de cenzură depusă împotriva lui Tsipras, arătându-şi astfel susţinerea faţă de acord.

„Dintre cei 280 de parlamentari prezenţi, 153 au votat împotriva moţiunii”, a declarat preşedintele Parlamentului, Yiorgis Veremenos.

Mii de greci au protestat faţă de acord în faţa Parlamentului în ziua votului pentru moţiunea de cenzură, cerând demisia prim-ministrului. Protestatarii consideră că numele Macedonia ar trebui să rămână doar regiunii din nordul Greciei.

Acordul dintre Grecia şi Macedonia stipulează că noul nume al fostei republici iugoslave va fi „Republica Macedonia de Nord” şi a fost susţinut de Uniunea Europeană, NATO şi SUA.

Acordul trebuie să fie aprobat de parlamentele celor două ţări şi printr-un referendum în Macedonia.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă