Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

„Greii” UE s-au întâlnit pentru a pune la punct negocierile inter-instituționale

„Greii” UE s-au întâlnit pentru a pune la punct negocierile inter-instituționale

Cei patru președinți ai principalelor instituții ale Uniunii Europene au purtat o primă rundă de discuții privind adoptarea măsurilor imediate menite a reporni motoarele economiilor gripate de pandemia de coronavirus.

Petronel Tudor 0 comentarii

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, i-a primit președinții Parlamentului European, ai Consiliului UE și ai Consiliului European, pentru a face un bilanț al progreselor în discuțiile privind următorul cadru financiar multianual și NextGenerationEU dar și pentru a pregăti intensiv negocierile instituționale care urmează.

Liderii UE au analizat prognozele economice pentru lunile următoare care indică o recesiune severă și au remarcat că această criză va avea un impact social profund în Uniunea Europeană. Fără excepție, aceștia și-au reafirmat angajamentul ferm de a face tot ce este necesar pentru a atenua impactul social provocat de pandemie și a ajuta economia europeană să se redreseze rapid.

Un acord cât mai rapid cu privire la pachetul ambițios de recuperare europeană a devenit prioritar pentru următoarele săptămâni pentru toate instituțiile Uniunii Europene. Participanții au subliniat că ar fi esențial ca șefii de stat sau de guvern să ajungă la un acord în cadrul reuniunii Consiliului European (17 – 18 iulie) pentru a permite începerea negocierilor inter-instituționale.

Comentarii

loading...