11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuatemala: S-au oprit operaţiunile de căutare a celor circa 200 de dispăruţi

Guatemala: S-au oprit operaţiunile de căutare a celor circa 200 de dispăruţi

“S-a decis că acţiunile de căutare să fie definitiv oprite în San Miguel Los Lotes şi El Rodeo (…), iar zona a fost declarată nelocuibilă” a declarat presei Serviciul de protecţie civilă.

Anunţul intervine în condiţiile în care căutările fuseseră suspendate de vineri după-amiaza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Operaţiunile de salvare a persoanelor dispărute în tonele de moloz a fost îngreunată de activitatea continuă a vulcanului şi de precipitaţiile masive căzute în zona sinistrată, provocând alunecări de teren.

În urma erupţiei vulcanului Fuego la 3 iunie, 110 de persoane şi-au pierdut viaţa, 197 au fost date dispărute, iar 3.617 au fost adăpostite în 70 de centre de primire, potrivit datelor oficiale.

Serviciul de protecţie civilă a indicat, de asemenea, că duminică, în vulcanul Fuego au fost înregistrate mici erupţii, cu o frecvenţă de 4-5 pe oră, care au expulzat coloane de cenuşă până la mii de metri deasupra craterului acestui colos de 3.763 metri, situat la 35 kilometri sud-vest de capitală.

De asemenea, Pacaya şi Santiaguito, alţi doi vulcani activi din Guatemala, şi-au intensificat activitatea în ultimele zile, ceea ce face necesară menţinea rezidenţilor şi autorităţilor în stare de alertă, potrivit unui raport al Institutului de Vulcanologie (Insivumeh).

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă