12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuvernul britanic se angajează ca până în 2027 să nu mai existe...

Guvernul britanic se angajează ca până în 2027 să nu mai existe persoane fără adăpost

Executivul de la Londra a anunţat un pachet de măsuri în valoare de 100 de milioane de lire sterline pentru combaterea fenomenului, între care construirea de locuinţe, tratamente pentru cei cu probleme mintale şi pregătirea de personal. În prezent, conform estimărilor disponibile, 4751 de oameni dorm în fiecare noapte în stradă.

“Nimeni nu ar trebui să doarmă în stradă”, a subliniat într-o declaraţie premierul Theresa May. “Trebuie să ne asigurăm că oamenii au unde să locuiască, dar trebuie să ne ocupăm şi de problemele care s-au aflat la originea situaţiei în care au ajuns şi să-i ajutăm să-şi recupereze viaţa”.

Guvernul s-a angajat să aloce 50 de milioane de lire construirii de noi locuinţe în afara Londrei pentru cei care locuiesc în hosteluri sau adăposturi şi alte 30 de milioane de lire pe mijloace de suport psihic. Programul prevede de asemenea îmbunătăţirea accesului la servicii şi pregătirea de lucrători care să le poată acorda ajutor celor aflaţi sub influenţa drogurilor, precum şi victimelor abuzului domestic şi sclaviei.

Marea Britanie a mai anunţat că va investi peste 1,2 miliarde de lire pentru a combate fenomenul oamenilor străzii şi nu este clar în ce măsură cele 100 de milioane de lire anunţate luni sunt resurse nou alocate acestui scop, notează Reuters.

Asociaţiile care îi ajută pe cei fără adăpost au salutat planul, subliniind însă că este nevoie de noi măsuri “îndrăzneţe”, de exemplu mult mai multe locuinţe sociale.

“Trebuie să luptăm împotriva lipsei cronice de locuinţe realmente ieftine, împotriva instabilităţii pe piaţa chiriilor şi a problemelor legate de ajutoarele pentru locuinţă care-i împiedică pe mulţi să aibă un cămin”, a explicat Polly Neate, directoarea organizaţiei caritabile Shelter (adăpost), una din cele şapte care au acordat consiliere guvernului pentru elaborarea strategiei.

Se estimează că circa 236.000 de oameni dorm pe străzi sau în adăposturi temporare în Marea Britanie, pe fondul declinului înregistrat în ultimele decenii în această ţară în sectorul construcţiilor de locuinţe, care a contribuit la creşterea preţului proprietăţilor.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă