Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul britanic va acorda 10 burse de cercetare în onoarea lui Stephen Hawking

Guvernul britanic va acorda 10 burse de cercetare în onoarea lui Stephen Hawking

Burse de cercetare în matematică şi în fizică, create în onoarea astrofizicianului britanic Stephen Hawking decedat pe 14 martie, vor recompensa "studenţii excepţionali", a anunţat luni Guvernul britanic, citat de AFP.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Aceste burse "vor fi decernate candidaţilor excepţionali la terminarea doctoratelor lor în domeniile matematică, fizică şi informatică", a precizat departamentul pentru Afaceri, Energie şi Strategie industrială. 

Până la 10 "burse Stephen Hawking" vor fi acordate în fiecare an în următorii cinci ani. 

Laureaţii vor putea să-şi continue munca de cercetare în instituţii britanice timp de trei ani. 

Copiii lui Stephen Hawking, Robert, Lucy şi Tim Hawking s-au arătat "încântaţi că aceste burse poartă numele său", considerând acest lucru "un mare omagiu" adus vieţii tatălui lor, care a murit la vârsta de 76 de ani. 

"În calitate de cercetător ştiinţific care a făcut descoperiri extraordinare de-a lungul întregii cariere, dar mai ales în primii ani, el era interesat de apariţia de noi talente şi şi-a consacrat mare parte din carieră funcţiilor sale de profesor", au amintit copiii săi. 

"Nu mă pot gândi la un omagiu mai just adus acestui om decât cel prin care generaţii viitoare vor fi ajutate să îşi depăşească limitele cunoaşterii legilor care guvernează universul nostru", a declarat secretarul britanic de Stat pentru Cercetare şi Inovare Sam Gyimah.

Stephen Hawking va fi înhumat vineri la abaţia Westminster, un omagiu rezervat celor mai mari, atât lui cât şi altui geniu al ştiinţelor, Isaac Newton. 

Comentarii

loading...