10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

Guvernul danez ia în calcul controale mai stricte la frontiera cu Suedia

”Vom analiza posibilitatea de a ne proteja graniţa cu Suedia într-o manieră mai bună şi mai inteligentă”, a spus şefa executivului danez într-o conferinţă de presă.

Anterior în cursul zilei de miercuri, poliţia daneză a anunţat arestarea unui bărbat suedez de 22 de ani şi a emis un mandat de arestare internaţional pentru un alt suedez, în vârstă de 23 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că s-au aflat la originea exploziei de săptămâna trecută care a vizat sediul Agenţiei fiscale daneze de la Copenhaga.

Deflagraţia, calificată drept act ”voluntar” de autorităţile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Faţada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliţie din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

Cele mai citite

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...
Ultima oră
Pe aceeași temă