Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul de la Havana, acuzat că i-a inoculat virusul HIV unui activist de mediu

Guvernul de la Havana, acuzat că i-a inoculat virusul HIV unui activist de mediu

Biologul cubanez Ariel Ruiz Urquiola, activist de mediu şi pentru drepturile homosexualilor, a susţinut în faţa mai multor ONG-uri că guvernul de la Havana i-a inoculat virusul HIV şi speră că aceste organizaţii vor aduce cazul său în faţa ONU şi a instanţelor europene.

Rl online 0 comentarii

Într-o declaraţie telefonică acordată din Elveţia acestei agenţii Ruiz Urquiola spune că are dovezi conform cărora virusul i-a fost inoculat la spitalul provincial Abel Santamaría din Pinar del Río, unde a fost internat la sfârşitul ultimei sale greve a foamei şi setei în perioada cât s-a aflat în detenţie.

''Toate probele sunt în mâinile specialiştilor în boli infecţioase elveţieni şi germani'', afirmă biologul, care pe 27 noiembrie a prezentat cazul său Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului şi Uniunii Homosexualilor şi Lesbienelor din Germania. Ruiz Urquiola spune că la câteva zile după ce a ieşit din închisoare a suferit simptome gripale care păreau să indice o tuberculoză, dar analizele ulterioare ar fi arătat o reacţie tipică a primei faze de infectare cu HIV.

În sprijinul afirmaţiilor sale el mai menţionează că a fost supus testelor HIV atât în perioada cât s-a aflat în detenţie cât şi la puţin timp după ieşirea din spital, de fiecare dată rezultatul fiind negativ, dar a ieşit pozitiv în urma unui nou test efectuat în iunie în Elveţia.

Arestat pe 11 mai la Havana după ce a participat la un marş pentru drepturile comunităţii LGTBI, Ariel Ruiz Urquiola acuză de asemenea ''comentariile unor troli pe reţelele de socializare'' care spun că el ar fi contactat HIV în închisoare sau în urma vreuneia din aventurile sale.

Comentarii

loading...