Peker în Dubai, de unde face dezvăluiri împotriva guvernului Erdogan/captură youtube

Peker în Dubai, de unde face dezvăluiri împotriva guvernului Erdogan/captură youtube

GUVERNUL ERDOGAN Șef de mafie turcă, senzație pe youtube

O serie de videoclipuri ale lui Sedat Peker au adunat zeci de milioane de vizualizări pe YouTube.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 

 

Un șef al mafiei turce a devenit o senzație pe YouTube cu videoclipurile sale săptămânale, care fac afirmații dăunătoare cu privire la politicienii de top din Turcia, inclusiv președintele Erdogan.


În ele, acesta face acuzații cu privire la decese suspecte, viol și trafic de droguri și acuză legături cu oficiali apropiați de Erdogan.
Ministrul de interne Suleyman Soylu a negat acuzațiile lui Peker îndreptate împotriva sa. Însă videoclipurile au provocat critici dure din partea opoziției, amenințând guvernul lui Erdogan și jucând un rol în scăderea monedei lirei la un nivel record.
 
Erdogan a catalogat acuzațiile – unele dintre evenimente datând în urmă cu zeci de ani – drept un lanț de atacuri împotriva țării.
 
”Turcia va aduce criminalii în fața justiției, oriunde s-ar afla”, a adăugat tunat Erdogan.
 
Comentariile lui Erdogan vin după ce principalul partid de opoziție Partidul Popular Republican (CHP) și aliatul său, Partidul Iyi, au reînnoit cererile pentru alegeri anticipate și pentru demisia lui Soylu ca urmare a dezvăluirilor din videoclipuri.
 
Erdogan a declarat că vor avea loc alegeri generale așa cum era programat în 2023.
 
 
Soylu a depus o plângere penală împotriva lui Peker și a cerut să fie acuzat de calomnie.
 
De asemenea, el a cerut investigarea acuzațiilor sale și a negat cele aduse împotriva sa. Criticii spun că nu a abordat corect acuzațiile.
 
Peker, în vârstă de 49 de ani, a executat mai multe pedepse cu închisoarea în Turcia și se află acum în Dubai. El s-a referit la Soylu drept „biletul său de întoarcere” în Turcia și i-a cerut să demisioneze „dacă aveți o picătură de demnitate”.
 
Erdogan a declarat că sistemul judiciar va investiga toate acuzațiile.
 
"Nicio acuzație ... din trecut nu va fi lăsată nedeslușită, totul va fi investigat de justiție, toate minciunile și acuzațiile vor fi eliminate", a spus el. „Nimeni nu ar trebui să se îndoiască că Turcia este un stat democratic de drept”.


Sedat Peker a fost interogat de poliția din Dubai și eliberat duminică trecută după câteva ore. Deutsche Welle a publicat un material video prin care a arătat că oamenii de rând din Turcia au trecut canalul de youtube al lui Peker pe lista de preferințe de vizualizat la TV.

Cine este Peker ?


În vârstă de 49 de ani, în anii 90 ‘ a fost condamnat la 14 ani de închisoare în 2007 pentru infracțiuni, inclusiv formarea și conducerea unei bande criminale.


Senzație pe Youtube


Peker, refugiat în Dubai publică videoclipuri vizualizate de peste 100 de milioane de ori - în care a făcut acuzații la oficiali turci de top apropiați de președintele Tayyip Erdogan.

 

Comentarii

loading...