8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalGuvernul Israelului va renunţa la un acord cu Microsoft pentru licenţe software

Guvernul Israelului va renunţa la un acord cu Microsoft pentru licenţe software

Potrivit acordului actual cu Microsoft, Israelul plăteşte peste 100 de milioane de şekeli (27 milioane dolari) pe an pentru achiziţia softului Office pentru desktop, Windows şi de server, pentru birourile ministerelor şi guvernului.

Ministerul de Finanţe a anunţat că Microsoft încearcă să treacă de la sistemul de licenţiere, prin care statul deţine software-ul şi îl poate folosi aşa cum doreşte, la un sistem de abonament, similar cu o închiriere.

Schimbarea, care include transferarea datelor în sistem cloud, nu corespunde nevoilor guvernului. Statul israelian a negociat cu reprezentanţi ai Miscrosoft timp de un an, fără să ajungă la un rezultat.

Reprezentanţii Microsoft din Israel au refuzat să comenteze.

Israelul intenţionează să păstreze actuala structură de licenţă deţinută de ministere, care poate fi utilizată fără alte plăţi.

”Acest fapt va încuraja ministerele să îşi reexamineze nevoia de a utiliza tehnologia Microsoft sau de a trece la alte soluţii tehnologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă