8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalHackerii au scurs datele personale a 1.000 de polițiști bieloruși

Hackerii au scurs datele personale a 1.000 de polițiști bieloruși

Protestatarii au ținut un alt miting de masă duminică.

„Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară masivă”, declarația Anoymous, distribuită de canalul de știri al opoziției Nexta Live.
 
 „Nimeni nu va rămâne anonim, nici măcar sub o pasăre.” Au transmis hackerii.

Guvernul a declarat că îi va găsi și pedepsi pe cei responsabili pentru scurgerea datelor, care au fost distribuite pe larg pe rețeaua de comunicații Telegram, sâmbătă seara.

„Forțele, mijloacele și tehnologiile aflate la dispoziția organelor de afaceri interne permit identificarea și urmărirea penală a majorității covârșitoare a celor vinovați de scurgerea datelor cu caracter personal pe internet”, a declarat Olga Chemodanova, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

ANALIZĂ

Loialitatea forțelor de securitate este crucială pentru capacitatea lui Lukașenko de a se agăța de putere în urma alegerilor prezidențiale de luna trecută.

Forțele de securitate au reținut mii de oameni pentru a face față unui val de proteste și greve, fețele lor fiind adesea ascunse de măști. Unii protestatari au smuls măștile unor ofițeri.

Guvernul a declarat că 390 de femei au fost reținute pentru că au participat sâmbătă la un protest împotriva lui Lukașenko. Majoritatea au fost eliberate.

Represiunea lui Lukașenko împotriva protestelor a determinat Uniunea Europeană să examineze noi sancțiuni împotriva guvernului din Belarus.

Guvernul de la Minsk a reacționat furios sâmbătă la rapoartele conform cărora Sviatlana Tsikhanouskaya, principalul candidat al opoziției la alegerile de luna trecută, s-ar putea întâlni în curând cu miniștrii de externe ai UE.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, a criticat, de asemenea, UE pentru că a invitat-o ​​pe Tsikhanouskaya la reuniunea ministerială, precum și pentru că a luat în considerare sancțiunile împotriva Minsk, spunând că Bruxellesul încearcă să „agite barca” în Belarus.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă