7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalHaltere: Bulgarii cer ajutor de la foştii campioni pentru a achita o...

Haltere: Bulgarii cer ajutor de la foştii campioni pentru a achita o amendă

În decembrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a înjumătăţit amendat de 500.000 de dolari dictată de IWF, după depistarea pozitivă a 11 halterofili bulgari la steroidul anabolizant stanozolol în 2015, dar forul de la Sofia, care are termen până pe 18 iunie, nu are banii necesari.

”Le cerem actualilor şi foştilor campioni europeni, mondiali şi olimpic şi tuturor medaliaţilor, antrenorilor lor, conducătorilor de cluburi, familiilor şi prietenilor lor, tuturor cetăţenilor ţării să ajute halterele din Bulgaria în acest moment critic”, se arată într-un comunicat al forului naţional.

Bulgaria a fost mult timp o federaţie de top în haltere, cucerind 37 de medalii olimpice, inclusiv 12 de aur. Sportivii săi au câştigat 224 de medalii, inclusiv 79 de aur, la campionatele mondiale, precum şi 167 de titluri la europene.

BWF a cerut sprijin financiar de la guvernul bulgar, dar ministrul sporturilor a refuzat acest lucru, susţinând că ”nu există o bază legală pentru a achita amenda”.

Bulgaria a fost limitată la doar doi sportivi şi două sportive pentru JO 2020 de la Tokyo, din cauza încălcărilor regulamentului antidoping între 2008 şi 2020. Federaţia bulgară şi-ar putea pierde licenţa pe 18 iunie şi astfel va rata participarea la toate competiţiile internaţionale dacă nu va achita amenda de 250.000 de dolari.

Preşedintele BWF, Nedelcio Kolev, a declarat pentru Reuters că a cerut preşedintelui IWF, ungurul Tamas Ajan, o prelungire a termenului limită, dar acesta a refuzat.

”Este un moment crucial pentru halterele din Bulgaria, viitorul acestui sport este în cumpănă”, a afirmat Kolev, care a câştigat două titluri mondiale şi două europene, precum şi o medalie de bronz la JO 1980, de la Moscova.

Halterofilii bulgari au lipsit în urmă cu doi ani de la Jocurile de la Rio, din cauza numărului mare de cazuri de dopaj, iar federaţiei naţionale i-a fost retrasă temporar licenţa în 2009.

Bulgaria şi-a retras echipa de haltere înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, din 2008, după ce 11 sportivi au fost depistaţi pozitivi.La JO 2000 de la Sydney, Bulgaria a pierdut trei medalii de aur şi echipa a fost trimisă acasă din cauza testelor pozitive.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă