13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalHamas vrea armistițiu cu Israelul. Care este condiția pusă

Hamas vrea armistițiu cu Israelul. Care este condiția pusă

Un lider Hamas a transmis că organizaţia fundamentalistă este pregătită să oprească atacurile cu rachete, “pe bază de reciprocitate”, conform Ministerului rus de Externe, implicat în eforturile de mediere între Israel şi grupurile islamiste palestiniene.

Organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat în ultimele 48 de ore peste 1.200 de rachete din Fâşia Gaza spre Israel. Bilanţul în Israel este de şase morţi şi peste 120 de răniţi.

Marți seară, din Fâşia Gaza au fost lansate 130 de rachete spre Israel. Cel puţin şase persoane, inclusiv un copil de şase ani, au fost rănite după ce o rachetă a lovit miercuri seară o casă din oraşul israelian Sderot.

La rândul său, armata israeliană a atacat peste 500 de poziţii islamiste din Fâşia Gaza, omorând 53 de persoane, inclusiv lideri islamişti, şi rănind alte peste 320.

În prezent au loc mai multe eforturi diplomatice pentru un armistiţiu, prin intermediul Rusiei, Egiptului şi Qatarului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă