8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalHaos în Liban: protestatarii au luat cu asalt Ministerul de Externe!

Haos în Liban: protestatarii au luat cu asalt Ministerul de Externe!

Protestatarii au anunțat că sâmbătă Ministerul de Externe va fi sediul unei „revoluții” și au solicitat actualul guvern să demisioneze.
Ofițerul de armată retras, Sami Ramah, a citit o declarație pe treptele clădirii după ce sute de protestatari s-au îmbulzit în incintă. „Acest regim trebuie să renunțe,” a spus el.
Protestatarii au ridicat steaguri cu imaginea unui pumn care a ajuns să simbolizeze protestele antiguvernamentale la nivel național. Unii dintre cei aproape 200 de demonstranți au intrat în clădire și au ars câteva documente și imagini ale președintelui libanez.
Furia împotriva guvernului a luat naștere după explozia portului Beirut marți, care a ucis aproape 160 de oameni și a rănit 6.000. Protestatarii adunați în centrul Beirutului s-au ciocnit cu forțele de securitate sâmbătă.
Tot sâmbătă, președintele unui partid creștin din Liban a anunțat că cei trei reprezentanți ai formațiunii în parlament vor demisiona pentru a protesta împotriva guvernului.Samy Gemayel și-a prezentat declarațiile de intenție în timpul înmormântării unui înalt funcționar al Partidului Kataeb, care a fost ucis în explozia de marți care a distrus portul Beirut și a deteriorat capitala.
Partidul Kataeb face parte din opoziție și este cunoscut pentru critica aspră a guvernului care este susținut de grupul militant Hezbollah și aliații săi.

Parlamentul libanez are 128 de membri, iar unii membrii ai legistaltivului au declarat că vor demisiona pentru a protesta pentru corupția larg răspândită.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă