15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalHong Kong: Accident rutier grav soldat cu 5 morţi şi 32 de...

Hong Kong: Accident rutier grav soldat cu 5 morţi şi 32 de răniţi

Accidentul, petrecut în zorii zilei pe Insula Tsing Yi, a sfărâmat jumătatea din spate a taxiului şi a smuls partea din faţă a autocarului, potrivit imaginilor publicate de media locale.

“Credem că taxiul a rămas în pană şi s-a oprit pe banda stângă. Circa 40 de minute mai târziu, autocarul l-a lovit din spate”, a declarat un înalt responsabil al poliţiei din Hong Hong, Yip Siu-ming.

Şoferul autocarul a pierdut apoi controlul vehiculului care a lovit balustrada din dreapta, apoi cea din stânga, şocuri atât de violente încât trei pasageri au fost aruncaţi afară din autocar. Conducătorul acestuia în vârstă de 62 de ani a fost, de asemenea, proiectat în exterior şi rănit.

Şoferul taxiului, doi bărbaţi şi două femei au murit, a precizat poliţia.

Compania aeriană Cathay Pacific a confirmat că o “navetă transportându-i pe angajaţii noştri a fost implicată în această dimineaţă într-un accident rutier”.

Yip Siu-ming a mai informat că anchetatorii trebuie să verifice dacă şoferul autocarului, care lucra de 10 ore, nu era obosit sau sub influenţa alcoolului.

“Evident că şoferul nu a văzut taxiul în pană pe şosea”, a declarat Yip Siu-ming, precizând că şoferul trebuia să lucreze între orele 19.00 şi 07.00.

Accidentul s-a produs pe Insula Tsing Yi, pe una dintre autostrăzile care uneşte aeroportul internaţional, situat pe Insula Lantau, cu Peninsula Kowloon şi Insula Hong Kong.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă