13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalHong Kong: Angajatul consulatului britanic ar fi fost arestat pentru că a...

Hong Kong: Angajatul consulatului britanic ar fi fost arestat pentru că a apelat la o prostituată

Citând poliţia din Shenzhen, metropolă situată la porturile din Hong Kong, cotidianul Global Times susţine că angajatul, numit Simon Cheng, a fost arestat pentru că a frecventat prostituate.

Însă familia bărbatului de 28 de ani a respins informaţiile cotidianului de limbă engleză pe pagina sa de Facebook, denunţând o acuzaţie “total fabricată”.

Guvernul chinez a anunţat miercuri că angajatul consular a fost arestat pentru 15 zile pentru că a încălcat legea privind securitatea publică, însă fără a preciza ce i se reproşează.

Familia lui Simon Cheng a explicat că bărbatul s-a dus în 8 august la Shenzhen pentru o întâlnire de afaceri. Ea susţine că a pierdut contactul cu el atunci când acesta se afla pe drumul de întoarcere şi se pregătea să treacă controlul vamal pentru a reveni în Hong Kong.

Relaţiile dintre Beijing şi Londra sunt tensionate după declanşarea de manifestaţii, în urmă cu două luni, în fosta colonie britanică, restituită Chinei în 1997 în urma unui acord care îi conferea o semiautonomie.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Geng Shuang, a subliniat miercuri că tânărul bărbat nu era de naţionalitate britanică, ci hong-kongoneză, “adică chineză”. “Prin urmare, este vorba de un caz strict intern chinez”, a declarat el.

Potrivit Global Times, Simon Cheng a fost arestat pentru 15 zile şi trebuie să plătească o amendă de 5.000 de yuani (640 de euro) pentru faptele care îi sunt imputate.

Publicaţia, cunoscută pentru retorica sa naţionalistă, afirmă că poliţia nu a contactat familia lui Simon Cheng după arestarea lui, la cererea acestuia din urmă. “Datorită Ministerului britanic al Afacerilor Externe şi mass-media, care au dat atâta importanţă acestui caz, el este acum cunoscut de toată lumea”, ironizează Global Times.

Londra a anunţat joi că este în căutare, “cu toată urgenţa”, de informaţii cu privire la soarta angajatului său

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă