9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalHong Kong : Primele arestări în urmă asedierii Consiliului Legislativ

Hong Kong : Primele arestări în urmă asedierii Consiliului Legislativ

Cel puţin 11 bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi fiind suspectaţi că au încercat să perturbe celebrările care marcau aniversarea de 22 de ani a întoarcerii Hong Kong-ului sub conducerea Chinei.

Poliţia a informat că persoanele au fost acuzate pentru „posesie de arme, adunare ilegală, atacarea unui ofiţer de poliţie, obstrucţionarea unui ofiţer şi lipsa unui document de identificare”. Cea mai în vârstă persoană arestată are 31 de ani iar cea mai tânără doar 14 ani.

Bărbatul de 31 de ani arestat, este pus sub acuzare pentru atacarea unui ofiţer de poliţie, intrare prin efracţie şi o conduită nepotrivită într-un spaţiu public la protestele de pe 1 iulie precum şi la un alt protest din iunie.

O bună parte a celor şapte milioane de locuitori ai Hong Kong-ului protestează faţă de un proiect de lege controversat care ar autoriza extrădarea către China continentală.

Acest proiect de lege a fost suspendat, însă furia s-a extins la denunţarea Guvernului Hong Kongului în întregime, acuzat că lasă Beijingul să-i erodeze libertatea.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă