Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Huawei începe concedierile în SUA

Huawei începe concedierile în SUA

Huawei Technologies, gigantul chinez de telecomunicaţii, a anunţat marţi că va renunţa la 600 de angajaţi de la divizia sa de cercetare din SUA, Futurewei, după ce în mai gigantul chinez de telecomunicaţii a fost pus pe lista firmelor considerate "riscante" de către Washington.

Rl online 0 comentarii

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington, transmite DPA.

Concedierile sunt determinate "reducerea operaţiunilor de afaceri cauzată de SUA. Deciziile de acest fel nu sunt niciodată uşor de luat. Angajaţii afectaţi vor primi plăţi compensatorii", se arată într-un comunicat al Huawei.

Futurewei, care iniţial avea 1.500 de angajaţi şi a înregistrat anul trecut costuri operaţionale de 510 milioane de dolari, va continua să opereze.

Huawei Technologies va investi în Italia în următorii trei ani aproximativ 3,1 miliarde de euro, a anunţat săptămâna trecută Thomas Miao, şeful subsidiarei italiene a companiei chineze de telecomunicaţii.

Prezent la un eveniment desfăşurat la Milano, Miao a declarat că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în următorii trei ani şi a confirmat concedierea unei părţi din angajaţii din SUA.

Comentarii

loading...