Idib: Cinci morţi în urma unor atacuri aeriene ale armatei siriene

Idib: Cinci morţi în urma unor atacuri aeriene ale armatei siriene

Avioanele de luptă ale armatei siriene au lansat atacuri aeriene în provincia Idlib, lovind un spital şi omorând cel puţin cinci oameni, potrivit Căştilor Albe, informează dpa.

Lorand Stoica 0 comentarii

Un copil se numără printre cei cinci oameni ucişi. Alte câteva persoane au fost rănite, a declarat un voluntar din cadrul acestui grup de prim ajutor care operează în zonele aflate în mâinile insurgenţilor.

Spitalul şi mai multe ambulanţe au fost puternic avariate.

Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra a raportat la rândul său lovituri aeriene asupra spitalului din zona Jisr al-Shoughor.

Săptămâna trecută, atacuri aeriene întreprinse asupra zonelor din Idlib aflate în mâinile insurgenţilor sirieni au lovit cel puţin trei spitale.

Începând de la sfârşitul lui aprilie, forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de cele aeriene ruse, au început o campanie masivă împotriva insurgenţilor în provinciile Hama şi Idlib, ultimul mare bastion al opoziţiei în Siria.

Potrivit OSDO, mai mult de 20 de centre de sănătate şi spitale au fost lovite în Idlib începând din aprilie. La rândul său, Societatea Medicală Siriano-Americană (SAMS), care administrează facilităţile medicale din Idlib, susţine că au existat cel puţin 31 de atacuri asupra 27 de facilităţi medicale.

Citește totul despre:

#onu #siria #lazi #Idib

Comentarii

loading...