Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igor Dodon  (Foto: www.rfi.ro)

Igor Dodon (Foto: www.rfi.ro)

Igor Dodon ia în calcul unirea României cu Republica Moldova, dar fără Transnistria

Președintele Igor Dodon a analizat, teoetic, posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, în cadrul unui interviu acordat site-ului adevarul.md.

Mihai Diac 0 comentarii

"Dacă, cumva, la o anumită etapă, cineva din Chişinău va decide să se unească cu România, Transnistria trebuie să aibă dreptul la autodeterminare şi la înfiinţarea propriului stat recunoscut de toţi. Apropo, acest lucru este prevăzut în Legea privind statutul Găgăuziei”, a precizat preşedintele Dodon.

Pe de altă parte, liderul de la Chișinău a susținut că rezolvarea conflictului transnistrean se poate face prin reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova, iar acest proces va exclude - în opinia lui Dodon - o eventuală unire a Republicii Moldova cu România.

Potrivit lui Igor Dodon, liderii Republicii Moldova trebuie să acționeze "pentru a fortifica statalitatea. Nu pentru a intra în Europa, în NATO, în România, dar pentru întărirea statalităţii”.

Comentarii

loading...