Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În ce stare se află Iulia Skripal, fiica fostului spion

În ce stare se află Iulia Skripal, fiica fostului spion

Viktoria Skripal, nepoata fostului spion rus Serghei Skripal, susţine că a discutat telefonic cu Iulia Skripal, care i-a transmis că e în stare bună şi că va fi externată în curând din spital, relatează site-ul agenţiei Tass.

Iulian Budușan 0 comentarii

Înregistrarea convorbirii telefonice a fost publicată de postul de televiziune Rossiya-1, dar veridicitatea materialului audio nu a fost deocamdată verificată.

Potrivit acestei înregistrări, Viktoria Skripal a informat-o pe Iulia că plănuieşte să vină la Londra, după ce va obţine viza, iar fiica lui Serghei Skripal a răspuns "nimeni nu-ţi va acorda o viză".

"Serghei este bine. Ne recuperăm ... important este că am supravieţuit şi că nu a fost făcut niciun rău ireparabil. Voi fi externată în curând din spital. Totul este în regulă", a mai spus Iulia Skripal.

Viktoria Skripal a precizat că păstrează legătura cu ambasadorul Rusiei la Londra, Alexandr Iakovenko, pentru a obţine un paşaport valid, dar că autorităţile britanice nu i-au oferit nicio asigurare că va putea să o vadă pe Iulia Skripal.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Cei doi ar fi fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică, iar Serghei Skripal se află în stare gravă.

SUA, Canada, Australia şi 17 state membre ale Uniunii Europene au decis să expulzeze diplomaţi ruşi ca reacţie la atacul neurotoxic din Marea Britanie, despre care se crede că ar fi fost orchestrat de Moscova. Ca răspuns, autorităţile de la Moscova au luat măsuri similare, respingând toate acuzaţiile.

Prin intermediul unui comunicat furnizat de poliţia metropolitană din Londra, Iulia Skripal a transmis că atacul cu o substanţă neurotoxică în oraşul englez Salisbury a reprezentat "un episod care dezorientează".

"Mi-am recăpătat cunoştinţa acum o săptămână şi sunt fericită să spun că puterea mea creşte în fiecare zi. Sunt sigură că sunteţi de acord că acest întreg episod te dezorientează şi sper că veţi respecta intimitatea mea şi a familiei mele în perioada de convalescenţă. Apreciez grija pe care mi-o poartă mai multe persoane şi mesajele pe care le-am primit. Totodată, aş vrea să mulţumesc personalului spitalului din Salisbury pentru atenţia şi profesionalismul lor", a spus fiica fostului spion rus Serghei Skripal.

Comentarii

loading...