Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În pofida crizei, Venezuela livrează ajutor umanitar Cubei

În pofida crizei, Venezuela livrează ajutor umanitar Cubei

O navă a armatei venezuelene a sosit vineri dimineaţă la Havana cu 100 de tone de ajutor umanitar destinat Cubei, recent lovită de o tornadă, în timp ce guvernul lui Nicolas Maduro se confruntă cu o criză gravă şi refuză ajutorul umanitar din alte ţări, informează AFP.

Rl online 0 comentarii

'Nava T-91 'Les Moines' a forţelor armate bolivariene a sosit în portul Havana cu ajutor pentru locuitorii afectaţi de tornada puternică', a explicat într-o postare pe Twitter ambasadorul Venezuelei în Cuba, sub o fotografie a navei.

Într-un alt tweet, ambasadorul a postat imagini cu drapelele celor două ţări atârnate de prora navei militare şi cu viceministrul cubanez pentru comerţ exterior Antonio Carricar, care a venit să primească ajutorul umanitar.

'Ministrul adjunct a mulţumit poporului şi guvernului din Venezuela pentru ajutorul de care vor beneficia persoanele afectate de tornadă şi a exprimat, între altele, solidaritatea Cubei faţă de Venezuela', se menţionează în postare.

Din Caracas, vicepreşedinta venezueleană pentru dezvoltare socială anunţase încă din 1 februarie pe pagina sa de Facebook trimiterea acestui ajutor umanitar.

'Venezuela se solidarizează cu sora sa, Republica Cuba, după tornada survenită la 27 ianuarie, şi va trimite din portul La Guaira 100 de tone de materiale de construcţie şi maşini. Ca pacea şi solidaritatea să domnească!', scria aceasta.

Cuba, lovită de o puternică tornadă care a făcut şase morţi şi 200 de răniţi, este cel mai apropiat aliat al Venezuelei. Sprijinul său pentru guvernul lui Nicolas Maduro se află în colimatorul Washingtonului, care a promis 'să elibereze Venezuela şi Cuba'.

Trimiterea acestei nave intervine într-un moment în care Venezuela s-a scufundat într-o profundă criză politică şi economică. Primele camioane cu ajutor umanitar american destinat acestei ţări, dar refuzat de Nicolas Maduro care se teme de o intervenţie militară, au sosit joi la frontiera între Columbia şi Venezuela.

Comentarii

loading...