Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În războiul din Siria au avut loc peste 300 de atacuri chimice

În războiul din Siria au avut loc peste 300 de atacuri chimice

Armele chimice au fost folosite mult mai frecvent în războiul civil din Siria decât se credea până acum, indică un raport citat vineri de revista germană Der Spiegel, preluată de dpa.

Rl online 0 comentarii

În acest conflict au avut loc 336 de atacuri "dovedite în mod credibil" cu agenţi de război chimic precum clor sau sarin, potrivit unei anchete a Institutului pentru politici publice globale (GPPi).

Guvernul preşedintelui Bashar Al-Assad este considerat responsabil de aceste atacuri în 98% din cazuri.

Atacurile au fost evaluate de o echipă internaţională de experţi pe baza coroborării surselor sau a examinării medicale a victimelor.

Un total de 162 alte presupuse atacuri chimice nu au putut fi verificate.

Majoritatea atacurilor au fost asociate cu începutul unei ofensive armate a regimului lui Assad, mai arată raportul GPPi.

La începutul anului trecut, un raport al Înaltului comisar al ONU pentru drepturile omului a afirmat că în războiul civil din Siria s-au produs 34 de atacuri chimice clar demonstrabile, majoritatea atribuite de asemenea regimului lui Assad.

Comentarii

loading...