FOTO: ABC

FOTO: ABC

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului anunţă trimiterea unei misiuni de anchetă în Chile

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a anunţat joi trimiterea unei misiuni de anchetă în Chile pentru a verifica acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului în această ţară, care trece printr-o gravă criză socială, transmite AFP, potrivit Agerpres

Catinca Giosanu 0 comentarii

Bachelet - care a fost de două ori preşedinta ţării sud-americane - a precizat într-un mesaj pe Twitter că "parlamentarii şi guvernul din Chile şi-au exprimat cu toţii dorinţa privind o misiune a ONU pentru drepturile omului".

"După ce am urmărit criza din Chile de la bun început, am decis să trimit o misiune de verificare pentru a examina acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului", a scris Michelle Bachelet, în engleză şi în spaniolă.

Luni, Bachelet şi-a exprimat "profunda tristeţe" în urma revoltelor din Chile şi a cerut "anchete independente, imparţiale şi transparente" asupra "acuzaţiilor tulburătoare privind excese de forţă ale forţelor de securitate şi armate".

Conform cifrelor oficiale, 18 persoane, între care un copil, au murit în Chile de la debutul, la 18 octombrie, a celei mai grave crize sociale din această ţară din ultimii 30 de ani. Protestele însoţite de violenţe care au avut loc în mai multe oraşe au fost declanşate ca urmare a creşterii preţurilor pentru transportul public, însă demonstranţii denunţă de asemenea inegalităţile, salariile şi pensiile mici, lipsa oportunităţilor pentru educaţie şi corupţia.
 

Citește totul despre:

#chile #ancheta #lazi

Comentarii

loading...