Incendiu de proporții în cartierul Bronx din New York. Cel puțin 12 morți

Incendiu de proporții în cartierul Bronx din New York. Cel puțin 12 morți

Incendiu de proporții în cartierul Bronx din New York. Cel puțin 12 morți

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte patru se află în stare gravă, în urma unui incendiu de proporţii care a izbucnit într-o clădire de apartamente din cartierul Bronx din New York, a anunţat vineri primarul Bill de Blasio.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Peste 160 de pompieri au intervenit pentru stingerea focului în interiorul clădirii cu cinci etaje. Potrivit serviciilor de intervenţie, un copil în vârstă de un an a murit, iar patru persoane se află în stare gravă. Alte cel puţin zece persoane sunt rănite uşor.

"În această noapte, în Bronx, mai multe familii au fost destrămate. Este cel mai grav incendiu cu victime înregistrat în acest oraş. Ţineţi-vă familiile aproape şi păstraţi familiile de aici din Bronx în rugăciunile voastre", a declarat primarul oraşului New York, Bill de Blasio.

Incendiul a izbucnit la primul etaj, apoi s-a răspândit în doar câteva minute. Evacuarea locatarilor s-a desfăşurat cu dificultate, întrucât clădirea nu are lift, fiind veche de peste 100 de ani.

Primarul metropolei americane a decis ca o şcoală din apropiere să-i adăpostească pe cei evacuaţi din clădirea din cartierul Bronx. Nu există deocamdată informaţii despre cauza producerii incendiului. Pompierii au securizat zona, urmând a fi începută o investigaţie.

Comentarii

loading...