13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalIncendiu violent la un spital COVID din Irak! Peste 50 de persoane...

Incendiu violent la un spital COVID din Irak! Peste 50 de persoane au murit

Incendiul a izbucnit luni noapte la spitalul Al-Hussein din sudul orașului Nasiriya, Irak, unde mai mulți pacienți infectați cu coronavirus erau internați. Din păcate flăcările su cuprins în scurt timp clădirea, iar potrivit presei internaționale, cel puțin 63 de persoane se aflau înăuntru când a început focul. În urma ultimului bilanț comunicat, cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața.

Cauza izbucnirii incendiului nu este cunoscută încă, însă rapoartele inițiale sugerează că a început după explozia unui rezervor de oxigen. Poliția a deschis o anchetă, iar premierul irakian Mustafa al-Kadhemi a ordonat arestarea șefului spitalului.

La fața locului s-au strâns sute de localnici pentru a ajuta autoritățile să stingă focul, însă tragedia de la spitalul Al-Hussein a lăsat multe familii îndurerate. Zeci de persoane s-au strâns în fața spitalului pentru a protesta.

“Am auzit o explozie mare în interiorul secțiilor de coronavirus și apoi focul a izbucnit foarte repede”, a declarat un martor citat de presa internațională.

Noua secție a spitalului a fost construită în urmă cu doar 3 luni și era dotată cu 70 de paturi pentru bolnavii de Covid-19.

Președintele parlamentului irakian, Mohamed al-Halbousi, a făct o declarație publică și a scris pe Twitter că incendiul este „o dovadă clară a eșecului de a proteja viețile irakiene și că este timpul să punem capăt acestui eșec catastrofal”.

Nu este prima tragedie de acest fel în Irak! În luna aprilie,  82 de oameni au murit în Bagdad, după ce un rezervor de oxigen a explodat. Ministrul sănătății, Hassan al-Tamimi, a demisionat după acel incendiu.

 Irakul a înregistrat 1,4 milioane de infecții și a raportat peste 17.000 de decese cauzate de coronavirus, potrivit datelor Universității Johns Hopkins

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă