16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalIncident armat în estul Ucrainei. Cine și-a pierdut viața

Incident armat în estul Ucrainei. Cine și-a pierdut viața

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că separatiştii din estul ţării i-au atacat trupele cu mortiere şi arme antitanc, ucigând un soldat. De asemenea, Ucraina acuză separatiştii susţinuţi de Moscova cî încalcă aproape zilnic acordul de încetare a focului încheiat în 2020, notează Le Figaro.

Armata ucraineană a declarat că atacul a început de la o locaţie aflată lângă centrul administrativ al separatiştilor din Doneţk şi a adăugat că trupele ucrainene au ripostat.

Armata ucraineană este în conflict cu separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk din 2014, când Rusia a anexat peninsula Crimeea. După apariţia violenţelor la începutul acestui an, Rusia a adunat 100.000 de soldaţi la frontierele Ucrainei, punându-se problema unei escaladări semnificative a conflictului. La scurt timp, Moscova a anunţat retragerea acestor trupe.

Moscova a susţinut întotdeauna că sprijinul său pentru regiunile separatiste a fost pur politic, în timp ce Kievul şi aliaţii săi occidentali denunţă trimiterea de trupe şi arme la Moscova.

Conflictul a luat până acum peste 13.000 de vieţi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă