Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Incidente în apropierea ambasadei SUA de la Beirut; Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene

Incidente în apropierea ambasadei SUA de la Beirut; Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene

Incidente în apropierea ambasadei SUA de la Beirut

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, după incidente cu protestatarii în apropierea ambasadei SUA de la Beirut (Liban). Manifestanţii protestează faţă de decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept ambasada Israelului, informează BBC, via News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a calma spiritele. Protestatarii, aflaţi în apropierea ambasadei, au aruncat cu pietre şi torţe, iar forţele de securitate au blocat drumul principal care duce spre complexul reprezentanţei diplomatice.

Presa locală a anunţat că mai mulţi protestatari au încercat să pătrundă cu forţa în complexul ambasadei.

Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva preşedintelui Donald Trump.

Duminică dimineaţă, Miniştrii de Externe ai ţărilor din Liga Arabă au cerut autorităţilor de la Washington să anuleze decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o ”zi istorică” recunoaşterea de către preşedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Comentarii

loading...