15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIndia: 22 de persoane au murit din cauza ploilor musonice

India: 22 de persoane au murit din cauza ploilor musonice

Ploile musonice sezoniere, care au loc din iunie până în septembrie, provoacă în fiecare an decese şi evacuări în Asia de Sud, dar oferă totodată peste 70% din necesarul de apă crucial pentru agricultură şi creşterea economică.

În Kerala, peste 22.000 de persoane au fost evacuate, iar Aeroportul Internaţional Cochin, cel mai aglomerat din acest stat, a fost închis. Situat în apropiere de râul Periyar, aeroportul va rămâne închis cel puţin până duminică, ora 9:30 GMT, au indicat oficialii adăugând că forţele navale indiene au deschis un aerodrom aflat la o bază navală pentru utilizarea în scopuri comerciale.

Statul Kerala a fost afectat în luna august a anului trecut de inundaţii devastatoare, în urma cărora au decedat peste 200 de persoane, iar circa 5 milioane au fost afectate.

Statele vestice Maharashtra, Goa şi Karnataka au fost şi ele afectate de ploile torenţiale şi inundaţii. Potrivit autorităţilor, cel puţin 38 de persoane au murit săptămâna aceasta, iar peste 200.000 au fost evacuate.

Sute de sate şi câteva oraşe din zonele afectate din Maharashtra sunt private de electricitate şi apă potabilă, a anunţat vineri un oficial din acest stat.

Şcolile şi colegiile din mult zone din vestul şi sudul Indiei au fost închise luni şi este puţin probabil să fie redeschise curând, au indicat autorităţile.

Meteorologii au prognozat că ploile torenţiale vor continua în următoarele două zile în Kerala, Maharashtra şi Karnataka.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă