30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndia a înregistrat un nou record de mortalitate provocată de coronavirus în...

India a înregistrat un nou record de mortalitate provocată de coronavirus în 24 de ore

ASutoritățile medicale din India au raportat, în ultimele 24 de ore, 401.078 cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total de infectați pe tot parcursul epidemiei în țară ridicându-se la 21.892.676.

Conform statisticilor de sâmbătă ale Ministerul Sănătății, numărul total al deceselor a ajuns la 238.270.

Pentru prima dată în India, numărul deceselor asociate cu infecția cu coronavirus a depășit 4 mii în 24 de ore. Statistica anterioară a fost înregistrată pe 6 mai și se ridica la 3.980 de persoane decedate într-o singură zi.

La ultima raportare, India a consemnat pentru a patra oară peste 400 de mii de cazuri de infectare Covid în doar 24 de ore, precedentele vârfuri de contaminare fiind înregistrate pe 7 mai (414.188 cazuri), 6 mai (412.262) și 1 mai (401.993). 

Din 22 aprilie, peste 300 de mii de persoane infectate au fost înregistrate în mod constant în țară în fiecare zi. În același timp, până la începutul lunii martie, India a înregistrat mai puțin de 20 de mii de cazuri pe zi, apoi guvernul a vorbit despre victoria asupra infecției cu coronavirus.

Potrivit Ministerului Sănătății, 2.297.257 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid în ultimele 24 de ore, numărul total de cetățeni vaccinați ajungând 167.346.544. Cele mai stricte măsuri au fost luate în statele Maharashtra, Punjab, Rajasthan, și în districtul capitalei, Delhi. 

De asemenea, au fost introduse diferite restricții de către statele Odisha, Uttarakhand, Kerala, Himachal Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka, Manipur, teritoriul uniunii Jammu și Kashmir. 

India este împărțită în 28 de state și opt teritorii ale uniunii (Delhi are statutul de teritoriu al uniunii).

Guvernul statului Maharashtra a anunțat, de asemenea, că începe să pregătească centre specializate pentru copii pentru tratarea infecției cu coronavirus. Această decizie se explică prin faptul că India nu are un vaccin care să poată fi administrat copiilor, spun autoritățile locale.
 

Cele mai citite

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă