Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

India amână pe termen nedeterminat redeschiderea Taj Mahalului

India amână pe termen nedeterminat redeschiderea Taj Mahalului

India a amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahal, din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus în oraşul nordic Agra, de la vizitatorii dornici să vadă monumentul dragostei care datează din secolul 17, relatează Reuters, via News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Autorităţile locale au emis duminică seara un ordin de extindere a măsurilor de inchidere monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor restrictive, care au fost introduse în luna martie.

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile districtuale. Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh, cel mai populat stat din ţară.

Nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi. Numărul infecţiilor cu coronavirus din India creşte în cel mai rapid ritm din ultimele trei luni.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat o creştere-record, de 24.850 de cazuri noi, cu peste 600 de decese. Numărul total al cazurilor a urcat la 673.165, nivel apropiat de cel din Rusia, care este a treia cea mai afectată ţară din lume.

Guvernul a început să ridice însă restricţiile din ţara cu 1,3 miliarde de locuitori. În timp ce zborurile internaţionale sunt încă suspendate, au fost deblocate cursele interne, iar guvernul speră că vizitatorii vor începe să vină în unele dintre cele mai populare destinaţii. Regiunile cele mai afectate sunt în continuare supuse unor restricţii stricte.

Comentarii

loading...