19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalINDIA este zguduită de Covid-19

INDIA este zguduită de Covid-19

India efectuează transporturi aeriene în materie medicală de urgență, deoarece țările din întreaga lume se oferă să o ajute să lupte împotriva unui al doilea val catastrofal de infecții Covid-19 despre care duminică premierul Narendra Modi a spus că „a zguduit națiunea”.
 
New Delhi a raportat sâmbătă un record mondial de 349.000 de noi infecții, împreună cu peste 2.700 de decese, pe măsură ce al doilea val al țării depășește cifrele globale.
 
În total, 190.000 de persoane au murit din cauza Covid-19 în India, deși experții consideră că numărul real de cazuri și decese este scăzut pe scară largă, pe măsură ce pacienții bolnavi se luptă să fie testați și decesele sunt raportate greșit.
 
Lipsa cronică de paturi și oxigen a lăsat spitalele în puncte fierbinți, cum ar fi Delhi, pledând public pentru ajutor, în timp ce pacienții mor pentru lipsa tratamentului chiar și în timp ce fac coadă în afara spitalelor, așteptând să fie văzuți. Peste 20 de pacienți au murit la un spital privat din Delhi, Jaipur Golden, după ce proviziile de oxigen au scăzut.
 
După ce s-au confruntat cu critici pentru inacțiune, aliați precum Marea Britanie, SUA și Uniunea Europeană au declarat duminică că vor ajuta India să soluționeze lipsa de oxigen și alte provizii de urgență.
 
Marea Britanie a declarat că, începând de duminică, va trimite sute de concentratoare de oxigen și ventilatoare după o solicitare din partea Indiei. “Vom urmări această primă livrare cu sprijin suplimentar, pe baza discuțiilor noastre în curs cu guvernul indian”, a declarat secretarul de externe Dominic Raab.
 
Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a vorbit duminică cu omologul său indian, Ajit Doval, telefonic și s-a oferit să trimită rechizite medicale și finanțare pentru a spori capacitatea de producție a vaccinului indian, a spus Casa Albă.
 
Într-o declarație făcută duminică, SUA au declarat că au găsit „surse de materie primă specifică” care erau „urgente” necesare pentru fabricarea indiană a vaccinului Covishield și că vor trimite acele provizii, împreună cu terapie, truse de testare rapidă a diagnosticului, ventilatoare și echipament de protecție individuală în India. SUA au adăugat că „urmăresc opțiuni” pentru a furniza oxigen „în mod urgent”.
 
În plus, US Development Finance Corporation ar finanța „o extindere substanțială” a capacității de producție pentru BioE, un producător de vaccinuri din India, cu scopul de a-i permite să producă cel puțin o mie de miliarde de doze de vaccinuri Covid-19 până la sfârșitul anului 2022. SUA au declarat că vor trimite, de asemenea, o echipă de experți în sănătate publică în India.
 
Cancelarul german Angela Merkel, care s-a confruntat cu o reacție negativă pentru că a criticat decizia Indiei de a reduce exporturile de produse farmaceutice și vaccinuri în timpul crizei recente, a promis, de asemenea, asistență. „Germania se solidarizează cu India și pregătește de urgență o misiune de sprijin”, a spus ea într-un mesaj tweeted de purtătorul de cuvânt al guvernului.
UE este „alarmată de situația epidemiologică din India” și „strânge resursele” pentru a-i veni în sprijin, a scris Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, pe Twitter.
 
Janez Lenarcic, comisarul UE pentru gestionarea crizelor, a declarat că blocul „coordonează” aprovizionarea cu oxigen și medicamente după activarea mecanismului său de protecție civilă la cererea Indiei.
Modi și guvernul său au fost criticați pentru că nu au pregătit sistemele de sănătate pentru ultimul val. Duminică, într-o adresare la radio, Modi a declarat că guvernul central este pe deplin angajat în abordarea crizei. “După ce a combătut cu succes primul val, țara a fost plină de încredere, dar această furtună a zguduit națiunea”, a spus el.
 
Experții în sănătate publică sunt alarmați de rolul suspectat al variantei B. 1.617, care a fost descoperit în India luna trecută, în stimularea creșterii cazurilor. Oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie, unde a fost detectată tulpina, studiază dacă este mai infecțioasă și mai evazivă la vaccin. Marea Britanie a trecut săptămâna trecută India pe „lista roșie” a călătoriilor ca răspuns la creșterea numărului de cazuri.

Analiștii au dat vina pe lipsa paturilor și a materialelor de sănătate – într-o țară care se bucură de numele de „farmacia lumii” pentru priceperea sa medicală de fabricație – întrucât oficialii nu au reușit să anticipeze o povară atât de severă asupra sistemului de sănătate.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă