Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

India: Peste un milion de sinistraţi în centrele din statul Kerala

India: Peste un milion de sinistraţi în centrele din statul Kerala

Peste un milion de persoane sunt găzduite în centrele de sinistraţi din Kerala, au anunţat marţi responsabili din acest stat din sudul Indiei, lovit de un violent muson, soldat cu peste 410 de morţi, informează AFP.

Rl online 0 comentarii

Scăderea treptată a apelor, în urma diminuării precipitaţiilor, a dezvăluit distrugerile provocate de intemperii în această regiune luxuriantă, populară printre turişti în sezonul uscat.

"Numărul persoanelor din taberele umanitare ajuns la 1.028.000", repartizate în peste 3.000 de centre, a declarat pentru AFP Subhash T. V., purtătorul de cuvânt al administraţiei locale.

Luni, echipele de salvare au descoperit alte şase cadavre, ceea ce ridică numărul victimelor la 410 de la începutul musonului - unul dintre cele mai violente de un secol - în luna iunie.

În Chengannur, unul dintre oraşele cele mai afectate de intemperii, apele, al căror nivel a ajuns la 60 de centimetri, continuă să blocheze numeroase drumuri, însă cantitatea de precipitaţii s-a diminuat, comparativ cu săptămâna anterioară, a constatat o echipă AFP.

Potrivit armatei indiene, deplasate la faţa locului, câteva mii de persoane locuiesc încă în casele inundate din acest oraş.

Majoritatea acestor oameni nu doresc să fie salvaţi, ci doar să primească alimente şi apă potabilă, a indicat un poliţist care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

"În trecut, nu au fost niciodată mai mult de 30 de centimetri de apă, oamenii nu sunt obişnuiţi cu asta", a declarat K.G. Pillai, un rezident care a văzut apa urcând la aproape 2,5 metri în casa sa.

Ploile au cauzat distrugerea a 50.000 de case, a declarat Shashi Tharoor, deputat pentru Kerala şi fost înalt responsabil la ONU.

Pagubele provocate de inundaţii sunt estimate la trei miliarde de dolari de către autorităţile locale, însă această sumă ar putea creşte, pe măsură ce scăderea precipitaţiilor dezvăluie amploarea ravagiilor.

Comentarii

loading...