12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalIndia: Sute de mii de persoane, evacuate din calea ciclonului Fani

India: Sute de mii de persoane, evacuate din calea ciclonului Fani

Mii de membri ai serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă au fost desfăşuraţi în statul Odisha pentru a ajuta la mutarea în adăposturi a persoanelor care locuiesc în case de chirpici în regiunile joase aflate în calea ciclonului Fani.

”Facem tot ceea ce putem pentru a-i informa în legătură cu acest ciclon şi pentru a muta adăposturi aceste persoane vulnerabile”, a declarat pentru Reuters comisarul însărcinat cu intervenţii speciale în statul Odisha, Bishnupada Sethi.

Turiştii au fost sfătuiţi să părăsească zona localităţii Puri, o importantă destinaţie pentru pelerinii hinduşi.

Sezonul ciclonic din India durează în general din aprilie până în decembrie, iar furtunile severe conduc deseori la evacuarea a zeci de mii de persoane, dar şi la numeroase decese şi pagube materiale.

Cu două decenii în urmă, un super-ciclon s-a abătut asupra zonei de coastă din Odisha unde a făcut ravagii timp de 30 de ore. Circa 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestui fenomen, aminteşte Reuters.

În 2013, evacuarea în masă a aproximativ un milion de persoane a contribuit la salvarea a mii de vieţi.

Centrul de monitorizare Tropical Storm Risk a evaluat ciclonul Fani la categoria 3 pe o scară între 1 şi 5 (cel mai puternic).

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă