13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIndicele Nasdaq al bursei de pe Wall Street s-a apropiat de teritoriul...

Indicele Nasdaq al bursei de pe Wall Street s-a apropiat de teritoriul de corecţie

Indicele Nasdaq al bursei de pe Wall Street s-a apropiat de teritoriul de corecţie, înregistrând un declin de 10,3% faţă de nivelul ridicat din 29 august şi sporind temerile că va urma o perioadă îndelungată de turbulenţe, aşa cum s-a întâmplat în urma crizei financiare din 2008. Ulterior, pierderile s-au atenuat şi s-a evitat confirmarea corecţiei.

La închiderea şedinţei de joi, indicele Nasdaq a scăzut cu 1,25%, ajungând la valoarea de 7.329,06 puncte. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a depreciat cu 2,13%, ajungând la valoarea de 25.052,83 puncte, în timp ce indicele Standard and Poor’s 500 a înregistrat un declin de 2,06%, ajungând la valoarea de 2.728,37 puncte.

Indicele MSCI a înregistrat un declin de 2,2%, ajungând la cel mai redus nivel din octombrie 2017.

“Când ai un şoc aşa cum a fost cel de miercuri, oamenii sunt luaţi pe nepregătite, şi apar o mulţime de ajustări. Există tendinţa de volatilitate după o zi şocantă, care ar putea continua şi în următoarele zile sau săptămâni”, a apreciat Keith Lerner, analist la SunTrust Advisory Services în Atlanta, SUA.

Indicele bursier pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut joi cu 2%, dolarul american a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni, iar randamentele bondurilor americane pe zece ani s-au situat la 3,146%, în scădere faţă de 3,225% miercuri. La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol ‘light sweet crude’ cu livrare în luna noiembrie a scăzut cu 2,20 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 70,97 dolari.

Declinul din SUA nu s-a mai extins în Asia. Bursa din Hong Kong a încheiat prima şedinţă de tranzacţionare de vineri în creştere cu 1,18%, indicele Hang Seng a ajuns la valoarea de 25.563,53 puncte, în creştere cu 297,16 puncte. Indicele MSCI, care monitorizează pieţele din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, a urcat cu 1,3%, datorită creşterilor de pe bursele din Coreea de Sud şi Taiwan. În schimb, pieţele bursiere din Japonia şi China au deschis vineri în scădere.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă