14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Bilanţul seismului din insula Lombok a urcat la 436 de morţi

Indonezia: Bilanţul seismului din insula Lombok a urcat la 436 de morţi

Zeci de mii de locuinţe, moschei şi sedii de firme au fost distruse de seismul cu magnitudinea 6,9, care a lovit insula în data de 5 august, la o săptămână după ce un alt cutremur a provocat moartea a cel puţin 17 persoane.

”Echipele de căutare şi salvare continuă să scoată victimele îngropate sub dărâmături sau în alunecările de teren” care au urmat seismului din 5 august, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Purwo Nugroho.

Numărul total de morţi a ajuns la 436, a precizat acesta. Precedentul bilanţ făcea referire la 387 de victime. Peste 1.300 de persoane au fost rănite şi circa 353.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, potrivit bilanţului oficial.

Cea mai mare parte a persoanelor strămutate dorm în corturi sau sub prelate instalate în apropierea ruinelor locuinţelor, precum şi în adăposturi. Unităţile medicale se ocupă de îngrijirea răniţilor.

Trei elicoptere, dintre care unul aparţinând armatei, au fost utilizate pentru a distribui alimente în zonele izolate, unde locuitorii au nevoie urgentă de apă potabilă, hrană, medicamente şi pături, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Arhipelagul indonezian, care cuprinde 17.000 de insule, este localizat pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune cu o bogată activitatea seismică. Acest stat din Asia de Sud Est este afectat de numeroase seisme, dar, spre deosebire de cele care au lovit Lombok, cea mai mare parte nu sunt violente.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă