9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Bilanţul unei alunecări de teren a ajuns la 32 de morţi

Indonezia: Bilanţul unei alunecări de teren a ajuns la 32 de morţi

Echipele de salvare au pus capăt căutărilor luni, după ce au scos zeci de cadavre dintr-o mare alunecare de teren produsă în regiunea Sukabumi, în urma ploilor torenţiale căzute în provincia Java de Vest. O persoană este în continuare dată dispărută şi alte câteva sunt rănite.

“Căutarea se încheie (…) Rămâne doar o persoană dispărută”, a declarat şeful poliţiei din Java de Vest, Agung Budi Maryoto, adăugând că această decizie a fost luată cu acordul familiei persoanei dispărute.

Alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia, un vast arhipelag adesea afectat de fenomene meteorologice severe şi de dezastre naturale.

Inundaţiile şi alunecările de teren s-au soldat cu moartea a peste 20 de persoane în luna octombrie, pe insula Sumatra, în vestul arhipelagului.

În iunie 2016, circa 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din centrul insulei Java.

Cele mai citite

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă