8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Directorul tehnic al Lion Air a fost demis după accidentul de...

Indonezia: Directorul tehnic al Lion Air a fost demis după accidentul de luni

Potrivit media locale, ministrul transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi, a ordonat destituirea directorului tehnic al Lion Air şi a altor angajaţi care au dat lumină verde decolării cursei de luni, încheiată tragic.

Budi a afirmat că ministerul său vrea să evalueze sistemele de siguranţă ale companiilor low-cost din ţară, precizând că astfel de companii “sunt o necesitate”, dar trebuie găsite modalităţi de a îmbunătăţi siguranţa.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost, intrat în serviciu în urmă cu numai câteva luni, a dispărut de pe radare luni, după 12 minute de la decolarea sa din Jakarta. El s-a prăbuşit în Marea Java, la o adâncime de 30-40 de metri, la scurt timp după ce a cerut turnului de control autorizaţia de a reveni în capitala indoneziană. Pilotul şi copilotul totalizau peste 11.000 de ore de zbor şi au fost supuşi recent unor examene medicale.

Marţi, ministrul a anunţat că a ordonat inspectarea ”tuturor avioanelor Boeing 737 MAX”, fără ca aparatele să fie ţinute la sol. Avionul prăbuşit luni avusese o problemă tehnică în timpul unui zbor precedent, care fusese însă remediată.

Boeing a suspendat ieşirea avioanelor 737 MAX anul trecut, chiar înainte de prima livrare comercială, evocând o problemă la motor. Motoarele sunt realizate în colaborare de General Electric (SUA) şi Safran (Franţa), conform site-ului de specialitate airlineratings.com.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă