8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalIndonezia foloseşte ploaia artificială pentru a contracara fumul

Indonezia foloseşte ploaia artificială pentru a contracara fumul

“Aeronava poate transporta tone de sare utilizate în procedeul însămânţării norilor”, a spus Edwar Sanger, şeful agenţiei pentru protecţie civilă din provincia Riau, în Sumatra.

Fumul a acoperit regiuni din Riau, iar şcolile au fost nevoite să trimită elevii acasă după ce poluarea a atins luni niveluri periculoase, a relatat agenţia de ştiri Antara.

Vizibilitatea în districtul Rupat a coborât la 100 de metri, a spus Hanafi, un oficial local, potrivit Antara.

Incendiile de pădure reprezintă un pericol în Indonezia, iar fumul degajat de foc afectează şi ţările vecine Singapore, Malaezia şi Thailanda, provocând creşterea poluării la niveluri periculoase.

Potrivit unui studiu realizat de universităţile Harvard şi Columbia, incendiile de pădure din Indonezia ar fi cauzat, în 2015, decesul prematur a peste 100.000 de persoane din sud-estul Asiei.

Cercetarea consideră drept cauză a deceselor premature la adulţi cantitatea mare de particule care conţin carbon, prezentă în aerul respirat.

Incendiul din 2015 a provocat moartea a 24 de persoane, potrivit datelor guvernului indonezian. Banca Mondială a estimat pierderile economice în urma incendiilor la suma de 16 miliarde de dolari.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă