13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Mii de militari şi poliţişti mobilizaţi pentru combaterea incendiilor

Indonezia: Mii de militari şi poliţişti mobilizaţi pentru combaterea incendiilor

Indonezia s-a confruntat cu o presiune internaţională din ce în ce mai mare în vederea stopării practicii eliberării terenurilor prin ardere pentru crearea de zone cultivabile, în special pentru înfiinţarea plantaţiilor de palmier pentru ulei şi lemn pentru celuloză, îndeosebi după incendiile devastatoare din 2015.

Focurile puse de agricultorii indonezieni pentru eliberarea terenurilor în timpul sezonului secetos riscă să scape de sub control şi să provoace o pătură de fum înecăcios ce ajunge până în Singapore sau Malaezia.

Regiuni extinse ale arhipelagului sunt afectate de secetă în această perioadă.

Numărul zonelor fierbinţi a crescut, 124 dintre acestea fiind îndeajuns de intense pentru a sugera existenţa unor incendii, după cum a declarat Agus Wibowo, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor.

Guvernul a declarat stare de urgenţă în provinciile Riau, Sumatra de Sud, Kalimantanul de Vest, Jambi, Kalimantanul de Sud şi Kalimantanul Central.

Autorităţile au desfăşurat 5.679 de membrii din cadrul personalului adiţional în cinci dintre aceste provincii, a precizat Wibowo. Aceştia sunt ajutaţi de un avion pentru stingerea incendiilor şi 17 elicoptere.

În Pekanbaru, capitala Riau, unii profesori şi elevi au purtat măşti de protecţie în sălile de clasă şi au fost sfătuiţi să limiteze activităţile în mediul exterior.

Pentru a preveni răspândirea incendiilor şi pentru protejarea culturilor, autorităţile au apelat la tehnica artificială de însămânţare a norilor prin care se încearcă să se favorizeze formarea picăturilor de ploaie.

Aproape 50 de milioane de locuitori din Indonezia din populaţia totală de 260 de milioane sunt afectaţi de secetă în 28 dintre cele 34 de provincii, a declarat Dody Usodo Hargo Suseno, reprezentant al Ministerului Dezvoltării.

Preşedintele Joko Widodo, aflat în călătorie în Sumatra, a făcut apel la autorităţi să limiteze cât mai rapid incendiile de pădure, se arată într-un comunicat emis de Secretariatul Cabinetului.

Luna aceasta, Curtea Supremă din Indonezia a menţinut o hotărâre împotriva lui Widodo, a miniştrilor şi guvernatorilor provinciali cărora le-a fost atribuită vina pentru modul în care au fost gestionate incendiile din 2015.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă