Indonezia: Peste 250 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare

Indonezia: Peste 250 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare

258 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Papua Occidentală din INdonezia, în timpul unui miting contra tratamentului la care sunt supuşi studenţii papuaşi pe insula Java, conform DPA.

Lorand Stoica 0 comentarii

Mii de persoane au mărşăluit luni în provincia Papua Occidentală şi au incendiat mai multe clădiri guvernamentale ca răspuns la reprimarea unei demonstraţii a studenţilor papuaşi în estul insulei Java, unde aceştia manifestau pentru autodeterminare pentru provincia natală.

Deţinuţi aflaţi în penitenciarul de stat din oraşul Sorong, unde erau închise 547 de persoane, au luat parte la o revoltă în timpul căreia au incendiat părţi ale clădirii după ce fuseseră provocaţi de către protestatari, a declarat directorul general al sistemului penitenciar din Indonezia, Ade Kusumanto.

''Demonstranţii au aruncat pietre spre închisoare, ceea ce i-a făcut pe deţinuţi să se revolte şi să atace gardienii'', a explicat Ade Kusumanto.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a lansat un apel la calm, afirmând că guvernul respectă demnitatea populaţiei din Papua şi este angajat faţă de creşterea bunăstării acesteia.

Activiştii papuaşi susţin că fac obiectul hărţuirilor şi abuzurilor rasiste. Separatiştii din Papua Occidentală luptă pentru independenţă din anii '60.

Comentarii

loading...