21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIndonezia: Peste 250 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare

Indonezia: Peste 250 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare

Mii de persoane au mărşăluit luni în provincia Papua Occidentală şi au incendiat mai multe clădiri guvernamentale ca răspuns la reprimarea unei demonstraţii a studenţilor papuaşi în estul insulei Java, unde aceştia manifestau pentru autodeterminare pentru provincia natală.

Deţinuţi aflaţi în penitenciarul de stat din oraşul Sorong, unde erau închise 547 de persoane, au luat parte la o revoltă în timpul căreia au incendiat părţi ale clădirii după ce fuseseră provocaţi de către protestatari, a declarat directorul general al sistemului penitenciar din Indonezia, Ade Kusumanto.

”Demonstranţii au aruncat pietre spre închisoare, ceea ce i-a făcut pe deţinuţi să se revolte şi să atace gardienii”, a explicat Ade Kusumanto.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a lansat un apel la calm, afirmând că guvernul respectă demnitatea populaţiei din Papua şi este angajat faţă de creşterea bunăstării acesteia.

Activiştii papuaşi susţin că fac obiectul hărţuirilor şi abuzurilor rasiste. Separatiştii din Papua Occidentală luptă pentru independenţă din anii ’60.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă