13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalIndonezia. Sute de case distruse în urmă unui cutremur

Indonezia. Sute de case distruse în urmă unui cutremur

Cutremurul s-a produs la puţin timp după ora locală 18:00 (09:00 GMT) în nordul Arhipelagului Molucelor, la o adâncime de 10 kilometri, provocând panică în rândul locuitorilor care s-au refugiat în zonele mai înalte. Epicentrul seismului fost stabilit la aproximativ 165 de kilometri sud de Ternate, oraşul principal al provinciei Molucele de Nord. ‘Victima a fost lovită de resturi când casa sa s-a prăbuşit’, a declarat luni pentru AFP Ihksan Subur, un responsabil local al Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor. Nu au fost semnalate alte victime în pofida amplorii cutremurului. Câteva sute de oameni au fost nevoiţi să se refugieze în şcoli şi în clădiri publice.

‘Replicile sunt încă frecvente, ceea ce face ca oamenii să fie prea traumatizaţi pentru a se întoarce la casele lor’, a completat oficialul. Potrivit Institutului Indonezian de Geofizică, cel puţin 52 de replici fuseseră înregistrate până luni dimineaţa de la cutremurul principal din ziua anterioară. Zona Arhipelagului Molucelor a fost zguduită de mai multe seisme în ultimele săptămâni, dintre care unul cu magnitudinea 6,9 săptămâna trecută şi un altul, de magnitudine 7,3 la sfârşitul lunii iunie, fără a provoca însă pagube majore. Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule, s-a format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice – indo-pacifică, australiană şi euroasiatică – într-o regiune care face parte din Centura de Foc a Pacificului, cea mai activă zonă seismică din lume.

În urmă cu un an, un seism cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami, s-a produs la Palu, pe Insula Sulawesi, soldându-se 2.200 de morţi şi mii de persoane dispărute.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă