Industria auto americană cere administraţiei Trump să nu aplice tarife importurilor de automobile

Industria auto americană cere administraţiei Trump să nu aplice tarife importurilor de automobile

Industria auto americană a cerut luni administraţiei preşedintelui Donald Trump să nu aplice tarife importurilor de automobile şi componente, în urma unui raport confidenţial, cu recomandări, trimis Casei Albe de Departamentul pentru Comerţ, transmite Reuters.

Rl online 0 comentarii

Unele organizaţii comerciale au criticat Departamentul pentru Comerţ pentru că nu a făcut publice detalii din raportul referitor la efectul importurilor auto asupra securităţii naţionale, ceea ce va face mai dificil pentru industrie să reacţioneze în perioada de 90 de zile în care documentul poate fi analizat de Trump.

”Secretul din jurul raportului doar măreşte incertitudinile şi îngrijorările din industrie, create de pericolul tarifelor”, a afirmat Asociaţia Producătorilor de Vehicule Motorizate şi Echipamente într-un comunicat, adăugând că ”este îngrijorată şi consternată”.

Potrivit organizaţiei, este esenţial ca industria auto să aibă oportunitatea de a analiza recomandările şi de a consilia Casa Albă în privinţa tarifelor, dacă acestea sunt recomandate, şi a impactului acestora asupra locurilor de muncă, a consumatorilor şi a investiţiilor.

Reprezentanţii Casei Albe şi ai Departmentului pentru Comerţ nu au fost disponibili pentru comentarii.

Industria auto a avertizat că aplicarea unor posibile tarife de până la 25% pentru milioane de automobile şi componente importate ar adăuga mii de dolari la preţurile vehiculelor şi ar putea devasta economia americană prin desfiinţarea de locuri de muncă.

Comentarii

loading...