8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalÎntâlnirea Biden – Putin: Cei doi lideri au decis ca ambasadorii celor...

Întâlnirea Biden – Putin: Cei doi lideri au decis ca ambasadorii celor două țări să revină la post

Preşedintele rus a declarat jurnaliştilor în conferinţa sa de presă separată de după summit că întâlnirea a fost una constructivă, s-a desfăşurat fără ostilitate şi a demonstrat dorinţa celor doi lideri de a se înţelege.

Putin a mai afirmat că Rusia şi SUA au o responsabilitate comună faţă de stabilitatea nucleară şi vor purta discuţii asupra unor posibile modificări ale Noului Tratat Start, recent înnoit.

Cei doi şefi de stat au organizat conferinţe de presă separate după discuţiile de la vila La Grange din Geneva, care au durat aproape patru ore, mult mai puţin decât au spus consilierii lui Biden că se aşteaptă să dureze.

Acesta din urmă le-a semnalat jurnaliştilor că totul este “ok” – “thumbs-up” – la plecarea de la întâlnire, înainte de a intra în limuzina prezidenţială.

Putin a mai afirmat că  au discutat despre posibilitatea ca Ucraina să adere la  NATO.

„Evaluarea noastră diferă în multe probleme, însă, în opinia mea, ambele părţi şi-au demonstrat dorinţa de a se înţelege reciproc şi de a căuta căi de apropiere”, a declarat Putin.

Liderul de la Kremlin a apreciat că nu a existat nicio urmă de ostilitate în timpul discuţiilor.

 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă