9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalÎntâlnirea Netanyahu-Putin va hotărî războaiele Israelului

Întâlnirea Netanyahu-Putin va hotărî războaiele Israelului

Înainte de deplasarea premierului israelian, cu mesajul clar că nu va permite prezența iraniană în Siria, Putin a trimis o întreagă delegație la Ierusalim, formată din emisarul special pentru Siria, Alexander Lavrentiev, adjunctul ministrului de Externe, Serghei Verșinin, oficiali ai armatei și ai serviciilor secrete de la Divizia Operațiunilor în Siria, pentru a-l determina pe Netanyahu să-și „înmoaie” poziția față de Iran.

Însă promisiunile Moscovei, că trupe rusești vor intra în regiunile de la granița cu Israelul, nu au fost onorate. Din contră. Armata lui Bashar al-Assad, formată din iranieni, miliții afgane, irakiene șiite, miliții libaneze Hezbollah, încearcă să ocupe Daraa și Quneitra, la granița cu Israelul, cu sprijinul aerian al Rusiei, ceea ce pentru Netanyahu înseamnă intrarea în război cu toate aceste forțe de la granița sa.

SUA i-au dat undă verde și i-au promis sprijin prin baza de la Al-Tanf. Până acum, de la ofensiva armatei lui Bashar în Daraa și Quneitra, armata israeliană a bombardat doar un depozit de armament al iranienilor, însă este în stare de război, depinzând de discuțiile dintre Netanyahu și Putin. Replica militară a lui Netanyahu poate avea loc chiar în noaptea de  miercuri.

Pentru a-și apăra pozițiile în Siria, un consilier special al liderului suprem iraninan, Ayatolahul Ali Khamenei, s-a deplasat la Moscova pentru „a trimite un mesaj lui Vladimir Putin”, a raportat televiziunea iraniană de stat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă