22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalÎntârzieri în lanţ pe un aeroport din New York

Întârzieri în lanţ pe un aeroport din New York

Potrivit site-ului autorităţii de control al aviaţiei civile americane (FAA), întârzieri au avut loc în consecinţă şi pe aeroporturile din Philadelphia şi Newark, chiar dacă numărul lor pare limitat.

FAA a precizat pentru AFP că a înregistrat pe LaGuardia o “creştere uşoară a zilelor de concediu medical”, al căror impact a fost compensat de o “întărire a echipelor”, “o reorientare a traficului” şi “o distanţă mai mare între avioane atunci când este necesar”.

Majoritatea angajaţilor federali care lucrează pe aeroporturile americane nu mai sunt plătiţi de 34 de zile, în lipsa unui acord între democraţii din Congres şi preşedintele Donald Trump asupra bugetului.

Mulţi se confruntă cu dificultăţi financiare şi unii nu mai dispun de mijloacele pentru a-şi asigura transportul la locul de muncă sau pentru a plăti pe cineva să stea cu copiii, motiv pentru care optează pentru zile de concediu medical.

În SUA, majoritatea salariaţilor au dreptul în fiecare an la un anumit număr de zile de absenţă pe motiv de boală pe care le pot lua fără a prezenta un certificat medical.

Potrivit Agenţiei federale însărcinate cu securitatea transporturilor (TSA), rata absenteismului a atins joi 7,6% în rândul personalului federal din aeroporturi, faţă de 3% în urmă cu un an.

Potrivit unui aviz postat pe site-ul FAA, întârzierile ating, în medie, 1 oră şi 26 de minute pe LaGuardia, cel de al treilea aeroport din regiunea New York, de departe cel mai mic, consacrat în mare parte zborurilor interne.

Un purtător de cuvânt al FAA a afirmat totuşi că “impactul” este “minim” asupra funcţionării aeroportului şi că standardele de securitate sunt respectate.

Asociaţia naţională a controlorilor aerieni (NATCA), Asociaţia piloţilor companiilor aeriene (ALPA) şi Asociaţia personalului navigant (AFA-CWA) şi-a exprimat joi îngrijorarea privind consecinţele blocajului asupra securităţii transportului aerian.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat vineri că preşedintele SUA a fost informat despre situaţie şi că echipa sa este în contact cu FAA şi cu Departamentul Transporturilor.

“#TrumpShutdown a împins deja sute de mii de americani la capătul răbdării”, a postat pe Twitter preşedinta democrată a Camerei reprezentanţilor, Nancy Pelosi. “Acum împinge spaţiul nostru aerian până la punctul de a ceda”, a adăugat ea.

“@realDonaldTrump, încetează să pui în pericol securitatea, siguranţa şi prosperitatea naţiunii noastre. Repune guvernul în stare deplină de funcţionare acum!”, a mai scris Pelosi.

“Aşa cum se anticipa, sistemul este pe cale să cedeze. Nu este decât începutul. Profesioniştii noştri sunt obosiţi, îngrijoraţi şi preocupaţi. Dar ei nu îşi vor asuma riscuri de securitate, aşa că avioanele nu zboară”, a postat pe Twitter preşedinta AFA-CWA, Sara Nelson.

Potrivit unei surse apropiate de o mare companie aeriană, traficul nu a fost complet întrerupt pe LaGuardia, contrar celor afirmate de mai multe media.

Conform site-ului FlightAware, circa 158 de zboruri cu plecare de pe LaGuardia şi 154 care urmau să aterizeze pe acelaşi aeroport au suferit întârzieri, ceea ce înseamnă 26% şi respectiv 25% din zboruri, dar numai câteva trasee au fost pur şi simplu anulate.

“În acest stadiu nu anticipăm perturbări semnificative”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene United. “Este însă o altă bună ilustrare a impactului din ce în ce mai mare al blocajului şi a necesităţii ca guvernul federal să-i pună capăt”, a adăugat el.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă