Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Interperii în Cuba. Mii de persoane evacuate

Interperii în Cuba. Mii de persoane evacuate

Regiunea centrală a Cubei a fost izolată din cauza ploilor abundente căzute în ultimele zile, care au provocat inundaţii şi creşteri ale debitului râurilor în provinciile Villa Clara, Sancti Spíritus şi Cienfuegos, de unde au fost evacuate peste 15.000 de persoane.

Rl online 0 comentarii

Circulaţia pe Autostrada Naţională şi pe principala şosea a insulei a fost întreruptă în aceste zone, la fel ca şi circulaţia trenurilor şi autobuzelor, informează surse din domeniul transporturilor. Potrivit Regiei feroviare a insulei, precipitaţiile au provocat pagube însemnate infrastructurii, iar circulaţia trenurilor nu va fi reluată până la degajarea completă a rutei.
Aceste condiţii meteo nefavorabile s-au menţinut şi luni după ce zona a fost afectată, la sfârşitul săptămânii, de furtuna Alberto, care a adus precipitaţii abundente în zona centrală şi de vest a insulei.
Autostrada naţională este închisă complet traficului la kilometrul 254, în Villa Clara, din cauza revărsării apelor râului Sagua la Grande, care au acoperit complet drumul. În provincia învecinată, Sancti Spíritus, la distanţă de 350 kilometri est de Havana, staţiile meteo au înregistrat precipitaţii de 166 milimetri în ultimele 24 de ore.
Din oraşele turistice Trinidad, Cabaiguán, Fomento şi Yaguajay au fost evacuate aproximativ 6.000 de persoane din locuinţe ca urmare a revărsării râurilor ale care ape au atins cote maxime. Numeroase culturi de banane, fasole şi tutun au fost afectate de inundaţii, iar pământul este suprasaturat de apă.
În provincia de sud Cienfuegos, rafinăria de petrol situată în oraşul omonim a suferit pagube importante din cauza intemperiilor, fiind inundate instalaţiile responsabile cu pomparea ţiţeiului.
Ploile abundente au provocat un colaps la sistemul de tratare a reziduurilor de hidrocarburi, fapt ce a determinat deversarea a circa 12.000 metri cubi de ape impregnate cu ţiţei în golful Cienfuegos, impactul ecologic al acestui incident fiind în prezent evaluat de Ministerul Mediului.
Potrivit autorităţilor cubaneze, numeroase clădiri s-au prăbuşit, au avut loc întreruperi ale furnizării de curent electric şi peste 6.300 de persoane din municipiile Martí, Perico, Colón şi Pedro Betancourt, cele mai afectate de intemperii, au fost transferate în adăposturi sigure.

Comentarii

loading...